Категории

Карактеристики со кои многумина се фалат но всушност се знак за несигурност и токсичност

Секоја индивидуа има свои предности и слабости, но проблемот е кога недостатоците ќе почнат да се сметаат за нешто со што можат да се гордеат. Луѓето споделија токму такви примери, дефинирајќи ги како „токсични карактеристики“

Неодамна на Reddit имаше жива дискусија за прашањето на еден корисник со каква особина на личност некој обично се гордее, но навистина не треба? Ова е вид на прашање за кое сите треба да размислуваат, тврдат психолозите, затоа што утврдуваме кои работи ги сметаме за морално лоши, кои се добри и кои ќе ги оправдаме или величаме кога не треба. Од искреност, незнаење, агресија до тврдоглавост, еве ги квалитетите што корисниците на Reddit ги наведоа само како такви. –

Се држите до својата позиција и не отстапувајте од неа ниту милиметар кога на сите им е очигледно дека не сте во право, така што сите други треба да се прилагодат или да попуштат. Тоа е често нешто со што луѓето се горди, и всушност е чист егоизам.

Едно е да се биде искрен, а друго е да се биде брутално суров и намерно да се повредуваат луѓе, повикувајќи се на искреност. Кога луѓето велат „Јас сум брутално искрен“, сè што слушам е „немам социјални вештини“.

Открив дека премногу луѓе се горди на тоа колку можат да бидат агресивни, како да покажуваат дека се темпераментни, луѓе od акција.
Постои одреден тип на социјално незгодна личност која се чини дека чувствува дека се повеќе лути во јавноста , толку се поимпресивни. Всушност, едноставно е срамно да се гледа како возрасните се однесуваат така, дури и ако биле само вербално агресивни.

Луѓе кои се скоро горди на своето незнаење. На пример, кога некој вели дека немаат идеја за вакцините или како тие работат, но дека знаат едно – сигурно дека не сакаат да инјектираат хемикалии во нив или во своите деца.

Да се ​​биде „тежок“ и да им се заканувате или заплашувате на другите да бидат „кул“ или „смешни“. Не се нарекува кул. Се вика идиот. Имам пријателка која се гордее со нејзината способност да разговара со другите, ги надгласува и ги прекинува додека не се откажат и не ја остават да доминира во разговорот оттогаш.

Кога луѓето се сметаат себеси за судии за тоа што го прави „добриот вкус“, не само за нив, туку и за другите. Па, тие ‘плукаат’ на другите без никаков проблем, а исто така се пофалени и заради добра самодоверба. -Да се ​​биде „конкурентен“. Во ред е во спортот или во академските кругови, но кога е само за забава, тоа го прави човекот да изгледа како да има нарцисоидно растројство и проблем со гнев.

Кога некој ќе каже нешто како „Јас не сум како другите девојки“. Не гледам како одбивањето и дистанцирањето од сопствениот пол ви носи никаква корист освен навреда.

Луѓето кои велат Никогаш не се извинувам. Жал ми е, но јас сум таков. ‘ Не, не сте супер човек кој никогаш не греши, вие сте егоманијак. – „Само кажувам како е“. Такт, дискреција и вештини за критичко размислување се квалитети кон кои треба да се стремите. Буквално изрекување на секоја мисла што ќе ви се појави во мозокот не е така.

„Јас велам како е“ обично е завеса за кажување негативни работи полни со омраза затоа што очајно ми треба внимание ’. –

Кога некој се фали колку може да испие. Не мислам дека тоа е нешто со што треба да се гордееме. Навреда некого само затоа што не ви се допаѓа. Тоа не е самодоверба, туку злоба. Тероризирањето на другите не покажува доминација, но прави да изгледате детски и разгалено.

Ако навистина се грижите за тоа што го правите или конзумирате, вие сте познавач; ако навистина се грижите за тоа што прават или консумираат другите луѓе, вие сте сноб.

Луѓето кои се фалат со својата висока интелигенција обично немаат никаков здрав разум и социјална емпатија.

Кога луѓето се нарекуваат „драги“ или „добри“. Ако е така, веројатно секој веќе ќе го знае тоа без вие да им кажете.

Ја фалат својата интровертност, како некој да е повеќе вреден и посебен поради тоа. Речиси стана тренд. Јас навистина не разбирам зошто да се биде интроверт овие денови треба да биде толку страшно.

Прегледи:
43
Објавено на:
07.04.2021