Ќе бидете казнети во Верџинија, САД, доколку возите на топол ден без сладолед?

Во насока на градење на подобри односи меѓу граѓаните и полициските службеници, полициската станица од Халифакс, Верџинија САД, извеле една интересна акција при што ги казнувале возачите кои возат без сладолед.

Може да претпоставите дека под казна си добиваат сладолед, а полицискиот службеник Варнер ги застанува возачите со прашањето дали го знаат сообраќајниот акт 1739, откако ќе му одговорат дека не го знаат, бидејќи секако тој не постои, тој ги упатува во неговото значење.

Имено, противзаконско е на топол летен ден да возите без сладолед, а како казна си добивате сладолед од полицијата. Реакцијата на овој „казнет“ возач е бесценета.

 
Коментари

[fbcomments]