Категории

Ќе ја пронајдете љубовта тогаш кога ќе бидете среќни и без неа

Ќе се изненадите кога ќе видите всушност со кого ќе се случува тоа. Ќе се изненадите од тоа како ќе се развива. Ќе се изненадите дека љубовта нема да биде ништо слично како тоа што ја паметите, а сепак ќе биде тука – нова и сосема поинаква. Причината зошто љубовта сеуште не се појавила кај вас е затоа што постојано ги поврзувате погрешните броеви во истрошената формула што престана да се собира одамна. Барате љубов на сите места каде што сте ја изгубиле и додека не прифатите дека ја нема, ќе продолжите да бидете со празни раце. Затоа што еве ја вистината за тоа каде и кога повторно ќе ја најдете љубовта:

Љубовта ќе ја пронајдете откако ќе бидете среќни без неа.

Ќе најдете љубов кога срцето, духот и умот ви се толку исполнети со страст за светот околу вас, што практично ќе се распрснете на рабовите. Љубовта ќе ја најдете кога вашите интеракции со другите се лесни и мирни и не болат очајно за грижата и восхитувањето. Љубовта ќе ја пронајдете кога конечно ќе можете да ја подарите, не очекувајќи апсолутно ништо за возврат. Љубовта ќе ја пронајдете откако ќе бидете подготвени да го живеете вашиот живот со целото срце – секој час од секој ден. И дотогаш, во ред е да одвоите време. Во ред е да го направите вашето лекување. Во ред е да бидете осамени и уморни и збунети кога љубовта некогаш ќе го најде својот пат назад во вашиот живот. Во моментов можеби мислите дека никогаш повеќе нема да се заљубите. Но, имаше време кога мислевте дека никогаш нема да се одљубите. Тогаш грешевте и може повторно да грешите. Освен овој пат, да се биде погрешно ќе биде неочекувано и недвосмислено убаво.

Прегледи:
208
Објавено на:
02.08.2021