Кинезите советуваат што им помогнало најмногу да се изборат со корона вирусот за време на самоизолацијата

Кинезите одговорија на најпоставуваното прашање за тоа што им се покажало како најкорисно за време на самоизолацијата во борбата против корона вирусот

Се работи за вежбањето. Кинезите обрнуваат особено внимание на физичката активност, тие практикуваат утринско трчање во парковите кое е доста застапено во групи.
Во текот на епидемијата и невозможноста да се излезе надвор, тие советуваат да се продолжи со вежбање во домашни услови за да се одржи телото во здрава состојба.

Исто така вежбањето помага и при намалувањето на стресот и анксиозноста.
Тие советуваат лесни вежби, јога и честа медитација.
Коментари

[fbcomments]