Категории

Кира Најтли и Доминик Вест во драмата за женските права – „Колет“

Кира Најтли и Доминик Вест се главните актери во новата драма за женски права – „Колет“ (Colette). Се работи за биографската драма во која се зборува за животот на писателката Сидони Габриел, позната како Колет.

Колет е една од најпознатите француски писателки која зад себе оставила успешни приказни и романи, од кои денес е најпозна „Жижи“ од 1944 година.

Филмот својата премиера ќе ја има во јануари 2019-та година.