Кјото какво што не сте го виделе досега, под снежна покривка

Со паѓање на температурите под нулата, Кјото ги доживеа едни од најладните денови во историјата до сега. Иако ретко паѓа снег во Јапонија и тој многу брзо се топи, сепак снежната покривка покажа една исто така многу убава страна на земјата.

heavy snow kyoto winter japan

Image via ui_hii618love

Обилните врнежи го покрија градот со многуте споменици, а како Кјото ја има една од најголемите колекции на заштитени споменици од УНЕСКО, уште повеќе беше истекната убавината на ова место. 

heavy snow kyoto winter japan

Image via dianasip

heavy snow kyoto winter japan

Image via Juezba

Image via shiny_choi

Бамбус шума од Arashiyama добива спектрален ефект.

heavy snow kyoto winter japan

Image via gentasekikawa

Светилиштето Kifune Jinja Shinto ги отвори своите врати за бесплатен настан, со осветлување на просторот за посетителите.

heavy snow kyoto winter japan

Image via ra7traveler

heavy snow kyoto winter japan

Image via sugar9717

heavy snow kyoto winter japan

heavy snow kyoto winter japan

Image via 4nob.m

heavy snow kyoto winter japan

Image via perfume_of_keika

Kiyomizu-dera привлече голем број луѓе кои сака да ја видат покриена со снег.

heavy snow kyoto winter japan

Image via ui_hii618love
Коментари

коментари