Категории

Себичната љубов е самоограничувачка!

Луѓето кои навистина наоѓаат среќа во бракот не ја наоѓаат таа среќа едни во други. Секогаш доаѓа од самите нив. Клучот што ќе им ја отвори вратата на срцето и ќе им донесе среќа во бракот лежи во ПОДАРУВАЊЕТО, а не во барањето љубов.

Колку е тажно да се гледа страдањето низ кое поминуваат луѓето само затоа што ги засноваа своите очекувања за среќа на други луѓе!

Себичната љубов е самоограничувачка!
Кога две лица ќе научат да ги прошират своите чувства и да престанат да се ограничуваат себе – на индивидуално ниво, како двојка или семејство – тогаш тие ќе можат да ја трансформираат својата врска и да ја претворат емоционалната дисхармонија создадена од себичност во врска на несебична, божествена љубов…

Клучот што ќе им ја отвори вратата на срцето и ќе им донесе среќа во бракот лежи во ПОДАРУВАЊЕТО, а не во барањето љубов.

Прегледи:
96
Категории:
Uncategorized · Љубов и секс
Објавено на:
19.11.2020