Категории

Книга на неделата: „КРИНОТ ОД НИЛ“ – Стефани Дреј

За сите љубители на пишаниот збор, оваа недела ви ја препорачуваме „Кринот од Нил“ – Стефани Дреј

Принцеза, заводница. Ќерката на последната фараонка на Египет Клеопатра, е робинка на римскиот цар Октавијан и единствената жена која има моќ да го уништи неговото царство.
Приказната го следи животот на Клеопатра Селена, ќерката на Марк Антониј и Клеопатра VII, последната кралица од македонската династија Птолемаиди.
Желбата за одмазда и повраќање на престолот кој и припаѓа по крв, Селена влегува во светот на интригите, моќта, страста и љубовта.
Книга која ќе ве маѓепса и ќе ве пренесе во еден поинаков свет.