Категории

Книга на неделата: „ПРИНЦЕЗАТА СУЛТАНА“ – Џин Сасон

„Принцезата султана“ е вистинита приказна за една принцеза од Саудиска арабија и нејзиниот живот  во незамислив луксуз, бисери и скапоцени дијаманти. Но сето тоа е само илузија, таа всушност живее во златен кафез.
Без слобода, глас, без контрола на својот живот, без никакви вредности – таа едноставно ја има улогата да раѓа синови.
Сокриена под превезот таа е сопственост на својот сопруг и синовите.
Сурова и болна приказна за животот на една жена која само таа самата може да раскаже што преживеала..