Книги кои ќе ви помогнат полесно да го пребродите раскинувањето

Наша препорака до сите скршени срца

Освен тоа што вашата најдобра пријателка – книгата, ве учи на корисни нешта, таа може да ви покаже и како треба да изгледа вистинската љубов.
Резултатите од неодамнешната анкета спроведена од The Reading Agency, покажуваат дека книгите се најдобро средство за пребродување на траумите од детството, но и го лечат и скршеното срце.
Во продолжение ви споделуваме листа на неколку фантастички книги кои на многу девојки кои биле во тешка ситуација им помогнале полесно да го пребродат раскинувањето и поранешниот партнер.

„Париз за една особа и други приказни“ – Џоџо Мојес

„Неочекуваниот аџилак на Харолд Фројд“ – Рејчел Џојс

„Каде си исчезнала Бернадета“ – Марија Семпли

„Срцебол“ – Нора Ефрон

„Мала прошетка околу светот“ – Роузи Свал Поуп

„Со тебе се е возможно“ – Том Мичел

„Модерна романса“ – Азис Ансари

„Потрага по љубов“ – Ненси Митфорд
Коментари

[fbcomments]