Кое е вистинското лице на ѕвездите? Портретирана јавната слика наспроти реалноста

Ѕвездите иако имаат едно лице за јавноста, сепак нивниот приватен живот е различен. Едно лице претставуваат пред светот, а друга е реалноста.

Фотографот Andrew H. Walker  за време на филмскиот фестивал во Торонто, прашал 51 ѕвезди дали сакаат да бидат дел од неговиот проект. Замислата му била да направи две фотографии од нив, од едната страна лицето во јавноста, а од другата страна нивното вистинско лице што не го прикажуваат на светот.

Сцената била едноставна, маса која беше поделена со леплива лента на пола. Со преминувањето тие требаше да се трансформираат. Кај некои немаше многу промена, а кои имаа голем контраст.

Ова е проект кој иако опфаќа мал број на учесници, ги претставува сите актери и сите славни личности.

Andrew H. Walker celebrity personas

Amy Adams
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Anne Hathaway
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Jeffrey Tambor
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

John Legend
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Parker Posey
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Rachel Weisz
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Richard Gere
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Rami Malek
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Lupita Nyong’o
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Oscar Issac
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Jeremy Renner
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Pharell
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Jane Lynch
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Elisabeth Moss
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Sigourney Weaver
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Miles Teller
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Andrew H. Walker celebrity personas

Ewan McGregor
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Taraji P. HensonPhoto credit: Andrew H. Walker/Shutterstock

Taraji P. Henson
Photo credit: Andrew H. Walker/Shutterstock
Коментари

[fbcomments]