Чек дис аут
Search

Кога е најдобро време за секс? Научниците имаат одговор

Сите знаеме дека сексот може да влијае во голема мера на расположението на мажите и жените. Исто така, она што има значителна улога во сексуалниот живот се нашите хормони, чие ниво во телото се менува во текот на денот.

Доколку нивото на вашите хормони и хормоните на вашиот партнер се синхронизират за време на сексуалниот чин, искуството ќе биде мошне посилно. Но знаете ли во кое време на денот се совпаѓа нивото на хормоните?

Научниците велат дека најдобро време за секс е во три попладне. Тогаш кај жените се зголемува нивото на кортизолот, а кај мажите се зголемува нивото на естрогенот. Исто така, добро време за секс е и рано наутро кога кај мажите е највисоко нивото на тестостеронот кој се произведува за време на спиењето.
Коментари

[fbcomments]