Категории

Кога е вистинско време да ја промените перницата за спиење?

Ако се будите уморни, со болка во рамото или не можете да спиете долго време, може да има проблем во перницата.

Перниците често се занемаруваат и мислиме дека откако ќе купиме перница без рок на траење. Имено, по некое време, перниците почнуваат да ја менуваат формата, стануваат живеалиште за прашина, па дури и предизвикуваат алергии.

Кога треба да ја смениме перницата?
Експертите препорачуваат менување на перницата секоја година или две.

Еден корисник на социјалната мрежа Тик Ток покажа трик дали перницата е за промена.
Ја свитка перницата на половина и се држеше 30 секунди. Ако е добро, треба да се врати во првобитната положба, а ако не се врати, тоа значи дека е време да се купи нова.

 

@mama_mila_When was the last time you went pillow shopping? ☁️ #bedroomcheck #hometips

♬ Sweet Dreams – Trinix

Прегледи:
33
Објавено на:
08.06.2021