Чек дис аут
Search

Кога една жена вистински сака еден маж?

Еден човек го прашал некој мудрец: „Како ќе знам дека жената вистински ме сака?“ 

Еден човек го прашал некој мудрец: „Како ќе знам дека жената вистински ме сака?“
Мудрецот му одговорил: „Ако ги прави овие нешта, биде уверен дека те сака.“
Човекот прашал: „А кои нешта?“

Мудрецот одоговрил:
Ако го сака твоето однесување и го сака оној кој те сака тебе.
Не се лути ако твоето мислење е поинакво или спротивно од нејзиното.
Ако ја погодува твојата лутина или тага.
Ако постојано се обидува да најде теми за разговор со тебе.
Ако те прашува за совет.
Ако се радува на твојот поклон без оглед на тоа колку е скромен.
Ако се обидува да ти биде поддршка или да изврши некоја твоја обврска.
Ако ја загрижува твоето отсуство.
Ако сака да направи се што ќе те задоволи и не го повторува она кое те лути.
Ако не и смета тоа што имаш слаб приход.
Ако се обидува да биде дел од твоите идеи и сака да биде дел од твојот свет и да ги знае нештата кои те интересираат и те прават среќен.
Ако не се срами од твојата професија без оглед на тоа што е.
Кога ти помага во добрите дела.
Коментари

[fbcomments]