Категории

Кога еднаш некој ќе ви покаже кој е верувајте му уште првиот пат!

Ве молиме, разберете дека да чекате некој да почне да се однесува правилно е непочитување кон самите себе. Вие ја компромитирате својата вредност само затоа што некој не може целосно да си го дозволи тоа. Подобро е да нема никој отколку некој што е тука половично или кој не сака да биде тука воопшто. Престанете да прифаќате изговори за лошо однесување мислејќи дека еден ден тоа ќе се промени. Речено е дека кога некој ќе ви покаже кои се, треба да им верувате уште првиот пат. Тоа не значи дека луѓето не можат да растат. Но, кога некој ќе ве повреди, кога не ве почитува, кога ќе ве игнорира, повторно и повторно, тоа не е љубов. Вие заслужувате да ве слушаат и гледаат и да се грижат за вас – и тоа многу добро.

Престанете да се решавате за помалку во надеж дека еден ден ќе стане повеќе. Нашето време овде е драгоцено, а животот честопати е премногу краток. Вие сте достојни и вреди да се борат за вас. Вие сте достојни за лудачка магија, достојни сте за нешто толку диво, колку што е чисто. Вие сте достојни за најдоброто – достојни сте за сè. ⁣ ⁣Престанете да ја давате својата голема љубов на луѓе кои не ја заработуваат. Вашата љубов не е играчка за луѓето да си играат и да доаѓаат и си одат кога сакаат. Вашата љубов не е нешто бесплатно од кое секој може да земе парче кога сака. Вашата љубов е храбра и брилијантна и моќна и непроценлива и единствена од ваков вид во светот; заслужувате некој што го препознава тоа. Вие го заслужувате она што е сурово и реално – заслужувате да ве сакаат длабоко!