Кога и како правилно се нанесува крема за сончање?

Како што се доближува летната сезона, сѐ повеќе треба да се трудиме да ја заштитиме нашата кожа од штетните УВ зрачења. За тоа, потребно е да знаете како и кога правилно да нанесете крема за сончање.

 

Кремата треба да се аплицира секојдневно, без разлика дали за надвор или за внатре.

Забораваме колку време ни треба да стигнеме од дома до работа, изложени на сонце, дали од пешачење, од велосипедизам, или дури и од кола или автобус. Понатаму, забораваме и дека УВ зрачењата навлегуваат дури и преку стаклата на нашиот дом или канцеларија. Затоа, кремата треба да се нанесе секој ден, без исклучок.

За секојдневна употреба, крема за сончање треба да се аплицира врз целото лице, како и други откриени области од телото.

Покријте го целото лице, дури и ушите, oчите и усните, како и вратот, стапалата, рацете и сѐ друго што ви е без облека. Ако не се потите премногу, ова направете го на почетокот на денот, пред да излезете од дома.

Магичната бројка е Фактор 50

Иако мислиме дека толку висок фактор е само за на плажа, во реалност, озонската обвивка над градските средини е уште поупропастена, така што, УВ зраците се уште поштетни во градски средини.

Треба да се реаплицира на неколку часа

Ако сте во сува средина и не се потите премногу, доволно е да се реаплицира на секои 2 часа, но ако пливате или се потите многу, треба почесто.

Наш предлог за најефикасен крем против сонце е кремот на Ozone gold.

 

Како да нарачате? Брзо, лесно, безбедно! Доставата е бесплатна, а плаќањето може да биде онлајн на www.ozone-gold.com , со картичка или во готово, при испорака.
Коментари

[fbcomments]