Категории

Кога ќе ги отпуштите грижите – Тогаш вашиот живот ќе го добие вистинскиот тек

Животот каков и да е има една совршена точка. Тоа е точка каде што разбирате сè, но повеќе не се нервирате за ништо. Плативте висока цена за тоа.  Се грижевте за се и сешто. За сите работи врз кои сте имале моќ и сте немале, за тоа што се случило, а што не се случило. Што можевте да промените, а што не можете да промените. И сега сфаќаш како сето тоа беше залудно. Потроши многу убави моменти за нешто што не вредеше.

Секоја вечер најдобро сфаќате колку е бесмислено нервирањето. Колку тоа го убива животот во тебе. Убави моменти во кои можете да уживате во животот, а не да го гледате како закана. Има и секогаш ќе има работи кои не се ваши. Но, соберете ги оние што ве прават среќни, пополнете го вашето срце. Колку толку мали нешта кои ќе ви ја вратат вербата во живот. Прости луѓе кои се мелем за душата. Убаво е да се разбере се, но повеќе да не се нервирате за ништо.

Прегледи:
121
Објавено на:
23.01.2022