Категории

Кога ќе ги отпуштите оние кои не ве сакаат и во најдоброто светло, ќе пристигнат оние кои ќе ве сакаат дури и во најлошото

Работата е дека вие сте доволни, вие сте повеќе од доволни. Но, не секој човек што го среќаваме е способен да се залага за нас на ист начин како што ние сме спремни да се залагаме за нив. Нивната внатрешна барикада што ги спречува да се отворат и за возврат, да возвратат на големата љубов што сакате да ја дадете: тоа не е одраз на вас како личност. Се надевам дека тоа не ве спречува да продолжите да се покажувате пред другите луѓе, да дозволите да бидете видени.

Затоа што ти, си должиш на себеси да продолжиш да се држиш за она што навистина го сакаш и знаеш дека го заслужуваш, и да не прифаќаш ништо помалку. Некои луѓе ќе ве отворат, но се колнам во Бога, најдобриот раст доаѓа од отворањето. И конечно ќе разберете дека вашата вредност нема да се најде во тоа колку другите луѓе имаат потреба од вас и ве сакаат. Таа е веќе е внатре во вас. Веќе ја имате целата љубов што ја барате во себе.

Прегледи:
75
Објавено на:
06.09.2021