Кога ќе го достигнеш дното ти преостанува само едно нешто: Тоа да биде твојот нов почеток

Животот е она што се случува додека ти планираш нешто друго

Му се случува на сите, животот едноставно понекогаш прави да паднеме „на дното“, односно да достигнеме екстремна точка на лоша среќа, неволја и очај.
Емоциите, физичкото здравје, друштвениот живот и кариерата – одат по ѓаволите, а двата “верни другари“ – стравот и очајот се здружуваат против нас. Секој поминува низ вакви „тестови“ на судбината одвреме на време. Лоши нешта му се случуваат на секого, е само вас.
Во тие мигови кога не знаеш што да праивиш, кога не се препознаваш себеси, не знаеш каде да одиш, ти преостанува само едно – да бидеш потпора на себеси.

Стравот е најголемата животна грешка. Да, секој човек се плаши од непознатото и тоа е сосема нормално, но случувањата во иднината не можеме нити да ги предвидиме нити да го спречиме. Најважно од се е да не му се предадеш на очајот, и да продолжиш да го бараш излезот, тој секогаш постои а понекогаш е поблиску и поочигледен отколку што си мислиш.
Запомни, во животот не постои излез само од смртта, од се друго постојат дури и повеќе!
Коментари

[fbcomments]