Категории

Кога ќе пронајдете луѓе кои прават да се чувствувате како дома – Чувајте ги по секоја цена!

Пронајдете ги луѓето и местата што прават да се чувствувате како дома. Пронајдете ги оние кои се грижат за вашата душа и прават да се чувствувате како да можете да бидете потполно она што сте околу нив.

Пронајдете ги оние што ве осветлуваат одвнатре и ве охрабруваат да бидете свои. Пронајдете ги местата каде што се чувствувате мирно, места кои би можеле да ги поминете засекогаш талкајќи и истражувајќи. Пронајдете ги местата што ве тераат да сакате да видите уште повеќе од светот и оние што ве прават среќни што сте живи.

И секогаш кога ќе најдете некј од овие луѓе или места, држете ги толку цврсто. Кажувајте им натие луѓе што ги сакате често. Посувајте ги тие места колку што можете повеќе. Никогаш не ги пуштајте тие луѓе или места затоа што кога ќе најдете мир и љубов и радост на овој свет, вреди повеќе од злато.
Токму таму треба да бидете.

Прегледи:
654
Објавено на:
11.06.2021