Категории

Кога мислите дека сé во вашиот живот е завршено – Тогаш всушност сé започнува!

Денес е денот. Денот кога повторно ќе почнете да верувате. Знам дека имавте тежок пат. Знам дека овие последни неколку недели-месеци-години навистина ве тестираа. Те изгребаа. Те остави во модрини. Ги тестираа границите на вашата сила. Ги проширија границите на твоето срце. Ви ги повредија рацете додека се обидувавте да ги задржите толку цврсто.

А сепак тука сте. Нескршени. Сеуште стоите. Можеби уште во солзи и исцелување-но подготвени. Подготвени на овој нов ден да започнете да верувате повторно. Верувајќи дека планот за вашиот живот не е само она што веќе ви се случило. Верувајќи дека вашата иднина- вашата судбина- се уште се пишува. Обликува. Рафинира..

Сега е совршено време да се сетите како да верувате во љубов. Без разлика кој ве повредил, што ви е одземено, или колку пати сте морале да ги залепите сите делови од вашето срце заедно. Без разлика колку пати сте морале да започнете од почеток. Денес. Денес е денот кога ќе престанете да се воздржувате. Врзани со работи што сакате да ги направите поинаку. Работите што посакувате да беа поинакви. Оптоварени со она што-ако. Денес е денот кога се сеќавате дека сеуште има добри луѓе на овој свет кои зрачат со добрина.

Денот кога конечно ќе сфатите дека навистина постои цел за се. Секој чекор, секое кршење на срцето. Секоја радост и секоја загуба. Сите се само парчиња од сложувалката што сеуште нема целосно насликана слика. Но, еден ден тоа ќе се случи. Сега е вашиот ден. Вашето празно платно. Ако ви треба знак, еве го. Време е да се отпуштите ос минатото. Одете бестрашно, радосно и со безгранична надеж во вашиот нов живот.

Прегледи:
86
Објавено на:
08.09.2021