Кога нагоре е премногу високо, а надолу премногу длабоко…

Верувај во себе!

Верувај во себе!
Ослободи се од тежината на минатото и зачекори со насмевка и колку нејзиното претегнување на твоите усни да ти предизвикува болка.
И тогаш кога пред тебе стојат безброј препреки, која од која попредизвикувачка и пострашна.
И тогаш кога изгледа како да не постои нити еден излез, постојат, и тоа повеќе. Верувај!
Секој преживеан ден е мала победа. Секоја исплакана солза вреди злато.
Не се откажувај никогаш.
На овој свет успеваат само силните, оние кои се борат до крај и не се откажуваат, дури и кога се целите во крв, продолжуваа да чекорат, радоста е загарантирана за нив.

Се додека дишеш постои можност нештата да се завртат во твоја корист, постои надеж.
И не заборавај, само верувај, многу малку е потребно за соништата да се остварат!
Коментари

[fbcomments]