Категории

Кога не го добивате она што го посакувате – Доаѓа нешто уште подобро!

Кога не го добивте она што сте го посакувале или работите се случиле токму спротивно од она што отсекогаш сте го сакале, можеби тогаш всушност се паѓало на свое место. Но, бидејќи сè уште не сме ја виделе поголемата слика, имаме тенденција да се обвинуваме себеси или универзумот за сè што се случува. ⠀Затоа што на крајот на денот, „Она што е наменето за вас, ќе ве достигне дури и ако е под две планини, а она што не е наменето за вас, нема да ве достигне дури и ако е помеѓу вашите две усни“. Значи, ако веќе вложивте најдобри напори за сè, тогаш оставете го универзумот да го стори останатото. Нека се одвива животот како што треба. Направивте доволно. Вие сте таму каде што треба да бидете. Бидејќи сè доаѓа точно на време. ⠀

Прегледи:
47
Објавено на:
23.07.2021