Категории

Кога некои нешта ќе станат неиздржливи – Еве што да сторите

Кога станува премногу тешко, кога сте немоќни, кога веќе нема смисла, кога веќе немате сила – пуштете.

Кога го давате максимумот и не е возвратено, кога секој следен чекор е чекор поблиску до парадоксот – пуштете .

Кога нема иднина во неа, кога нема повеќе убавина или радост како порано – пушти се.

Само – отпушти и остави.

Затоа што не може ништо со сила.

Пушти се и земи длабок здив.

И шепотете го тоа „пушти го“ секогаш кога повторно ќе почне повторно да ви избегнува.

Затоа, земете уште еден длабок здив и продолжете понатаму. Преку животот. Најдоброто што можете да го направите.

Само нека помине.

Прегледи:
381
Објавено на:
12.09.2021