Категории

Кога некој ќе ве предаде тоа е прикриен благослов – Сте се ослободиле од некој кој не бил вреден за вас

Кога некој ќе ве повреди, изневери или разочара, не заборавајте една работа. Не е крај на светот, и ова не е последен пат. Кажете им фала за лекцијата и продолжи понатаму. Не брзајте веднаш во друга врска за да ја удавите вашата тага. Затоа што никаде нема да најдете толку многу можности за раст како кога сте на дното. Скршеним повредени, разочаран.

Можеби ви требаше оваа ситуација за да сфатите дека пред тоа сте заборавиле на една многу важна личност во вашиот живот – себе си.

Подарете си многу љубов и внимание сега. И свртете нов лист, продолжете понатаму, оставете го она што се случило во минатото. Враќањето назад и барањето одговори веќе нема смисла. Сега ви требаат само неколку нежни зборови упатени кон себе.Вие научивте нешто многу вредно, како да се избирате себеси секој пат кога не ја добивате довербата која сте ја дале. И кога ќе продолжите понатаму, болката ќе се намалува и намалува. И тогаш еден ден ќе исчезне. Ќе бидете нов човек, посилен и бестрашен.

-Превземено