Категории

Кога на некој вашето присуство не му значи ништо, заминете и најдете некој кој ќе знае да го цени!

Немојте да бидете понижени кога ќе видите дека некој ве турка надвор од нивниот живот. Прочитајте ги знаците што ви ги испраќаат луѓето и заминете пред да морате да бидете избркани. Престанете да молите за некој знак на внимание, трошка од нечија наклонетост, не правете го тоа на себеси. Одете со кренати глави и бидете свесни колку вредите! И заблагодарете им се на оние кои не ја препознаа вашата вредност. Заблагодарете им се што ви покажаа колку врати се отворени пред вас, а вие не можевте да ги видите.

Немојте да молите некој да ви даде блискост, заминете си. Кога вашето присуство не им значи ништо, најдете некој кој ќе знае да го цени тоа. И повлечете се во вашата тишина. Светот од другата страна на вашата душа, најдете ја вашата сила таму и научете да се грижите за себе. Најдете нова причина за среќа, најдете ново рамо за да ја соберете целата своја тага и да ја закопате во земја. И потоа повторно вдишете живот, верувајте од почеток. Сонувајте од почеток, живејте од нула. Нема да ви недостасува ништо повеќе од она што било. Затоа што сте на прагот на нов живот. На новото јас.