Категории

Кога некој ве сака ќе го знаете тоа, кога не ве сака, ќе бидете збунети – Толку е едноставно!

Најразорните лаги не се оние што ни се кажани – тие се тие што самите си ги кажуваме. Оние лаги што ги повторуваме тивко за да се убедиме себеси дека оваа врска што ја цениме толку им е вредна колку и нам. Тие лаги што му ги шепнуваме на уморен мозок за да се убедиме дека црвените знамиња ги нема и дека нашиот ум повторно игра трикови со нас. Но, длабоко во себе знаеме. Знаеме дека не можеме да го обвиниме нашето премислување на овој. Знаеме дека црвените знамиња се вистински, но се лажеме за да го заштитиме нежното срце од реалноста, реалноста дека тие нè сакаат, но не на тој начин.
Ние се убедуваме себеси дека ако тие станале далечни, тоа е едноставно затоа што се зафатени. Бараме објаснувања за да објасниме зошто повеќе немаат време да зборуваат на телефон, зошто се чини дека секогаш забораваат да испраќаат пораки и зошто немаат време да не видат. Едноставно, тие имаат многу нешта на ум и ја изразуваат својата љубов поинаку од нас. Ги повторуваме овие изговори одново и одново додека не заборавиме која е вистинската вистина: тие не нè сакаат како што ги сакаме нив.

Вистината е, ако некој сака да биде во вашиот живот, тој ќе биде. Тие ќе бидат, без разлика дали нивниот ден бил бурен или не. Ќе бидат, без разлика кој кого прв ќе побара. Тие ќе бидат тука кога животот е убав и ќе се смеете заедно додека не ве заболат цревата, но тие исто така ќе бидат тука кога животот е тежок. Ќе бидат тука во оние осамени ноќи кога не можете да заспиете, и оние утра кога не можете да станете затоа што срцето ви тежи премногу. Ќе бидат таму кога е лесно и кога не е. Ако некој сака да биде во вашиот живот, никогаш нема да се сомневате во тоа. Вие едноставно ќе знаете. Нема да има измешани сигнали. Нема да има солзи за работите меѓу вас да бидат многу подобри од вчера отколку денес. Нема да има забуна и нема да се прашувате како вашата врска може да биде бајка еден ден, а драма следниот ден. Нека тоа биде денешниот ден кога ќе престанете да се лажете себеси. Нека ова биде денот кога ќе продолжите понатаму, денот кога ќе си простите себеси што ги сакате премногу длабоко и дека вложувате време и парчиња од вашето срце во некој што не беше подготвен за вашата љубов. Нека денешниот ден ве промени. Можете да го сторите тоа.

Прегледи:
83
Објавено на:
19.07.2021