Категории

Ако поминуваш низ пекол – Продолжи да чекориш, зошто би застанал во пеколот?

Имате право да се борите за себе и да верувате дека она низ кое моментално поминувате се ваши тешки моменти кои имаат причина во вашиот живот, имате право да се откажете ако видите дека вашата сила е при крај и изберете друг пат доколку мислиш дека ова не е за тебе, но немаш право да паѓаш во самосожалување, бидејќи тоа е кал од која нема така лесно да излезеш, кал после која ништо во животот нема да ти биде исто.

Имаш право твоите одлуки да се носат од срце, имаш право да ја избереш среќата што мислиш дека е најдобра за тебе, а не онаа која другите ти ја служат, имаш право да бидеш прифатена од другите како што си. , но ако не го сторат тоа не е твој проблем туку нивен и не ги рушат надежите што отсекогаш ги имаш поради тоа, не ги уништувај соништата што ги имаш поради тоа и дави се во морето на депресијата.

Имате право да се промените кога вашиот живот е во хаос и да не ги обвинувате и осудувате другите, а коментирањето на вашата моментална ситуација е одраз на нив како луѓе кои не ве познаваат, почитуваат и разбираат и гледаат на работите за да ги направат на твое место. Имате право да го живеете денешниот ден како најдобра можност без да очекувате дека еден ден во иднината ќе ви дојде нешто бескрајно вредно, бидејќи се што е вредно ви е дадено денес.

Имате право да бидете човек со вашите слабости, човек кој се бори со своите внатрешни противречности, човек кој разбира дека може и мора подобро од она што е и го има моментално. Имаш право да го обликуваш животот според параметрите што ги чувствуваш како свои, не според оние што ти ги наметнуваат другите, но немаш право да се закопаш додека си жив и да ги предадеш сите битки во кои еден ден можеш само да победиш. ако сте малку трпеливи.