Категории

Кога проблемот ви изгледа нерешлив, ставете го во Божји раце – Тој знае што треба да направи!

Како за промена ќе почнете малку да уживате во убавите работи околу вас. Ќе ви биде жал доколку денес се оптоварите со грижи и почнете да размислувате што може да тргне наопаку во тоа. Што добивате од тоа? Ќе останете без здив кога ќе видите колку мали обични работи можат да ви го променат животот. Нема поубаво чувство од тоа кога ќе се препуштите на магијата на моментот во кој се наоѓате. Топлиот ветар, шолјата кафе, погледот на море, тиивкото мечтаење и едноставниот живот.

Проблемите понекогаш треба да се остават на последно место. Откако ќе сфатите дека некои работи не можете да ги промените и не се ваша работа, подобро е да ги оставите. Има нешто на дното на вашата душа што веднаш ќе дише кога ќе престанете да го одложувате животот и ќе почнете да го живеете секој ден како да е најважното нешто. И бидете спремни да му се оддолжите на животот за она што го добивте. Кажете благодара и живејте ја таа благодарност. Свесни дека се може да се промени утре. Ќе ви биде полесно кога ќе знаете дека не сте го потрошиле времето.

Прегледи:
294
Објавено на:
29.03.2022