Категории

Кога се чувствувате ранливо и сте повредени – Еве што да направите

Има ситуации во животот кога се чувствуваме празно, неисполнето, кога сме разочарани од се што ни се случува, од луѓето околу нас. Има денови кога се чувствувате многу ранливи, да не го слушнете гласот на разумот, а советите не стигнуваат до вас.

Ова се моментите кога сета ранливост излегува на површина, кога градиме ѕидови околу нашето срце за никој да не нè повреди. Но, заборавате дека ако целосно го затворите срцето, тогаш можете да ја пропуштите можноста некој да ви даде вистинска љубов, сочувство и емпатија.

Во некои животни ситуации, сакате да се свиткате на каучот, да бидете сами во тишина и да ја излекувате вашата ранливост. Важно е да сфатите – што и да доживувате моментално е во ред. Кога чувствувате негативни емоции, станете свесни за нив и не потиснувајте ги – тоа е единствениот начин да ги ослободите.


Понекогаш некои ситуации во животот стануваат тешки и треба да се вратите на себе за да ја соберете потребната сила за борба. Не можете да ги скршите прстите и да го вклучите режимот „биди среќен“. И тоа е во ред, ако плачете, плачете, ако викате, викате – покажете како се чувствувате и оставете го она што ве гуши и вознемирува.

Да, вие сте ранливи, но најважно е да разберете дека сте посилни отколку што мислите. Сепак, успеавте да најдете нешто во себе што ви кажува да продолжите и можете. Не сте бестрашни, но продолжувате да се движите. Продолжам да се борам. Дури и во деновите кога немате сила и храброст, сепак одите напред бидејќи сте моќно суштество кое може да го освои светот.

Вие сте ранливи, но и силни луѓе, бидејќи само силните луѓе можат да ја покажат својата ранливост. Вие сте само ранлива личност со огромна душа и големо срце. И тоа големо срце не е твојата слабост, туку твојата сила.

Прегледи:
369
Објавено на:
13.02.2022