Категории

Кога сте она што вистински сте, вие не губите никого – другите ве губат вас!

Доаѓа момент кога ги прифаќате луѓето такви какви што се. Нема потреба да ги менувате. И сфаќаш дека секој си живее свој живот и сам си плаќа за своите дела. Доволно е да ја имаш својата цел и да ја следиш, а што другите велат и прават веќе не ти е важно. Доаѓа момент кога ви се чини дека губите некои луѓе во животот само затоа што сте биле тоа што сте, а потоа кога ќе размислите малку подобро сфаќате дека всушност ништо не сте изгубиле, тие ве изгубија вас.

Доаѓа време кога веќе не се прашувате дали животот е фер или не, бидејќи кој сте вие ​​да дадете одговор на тоа прашање. Сè што можете да направите е да направите да има повеќе светлина на овој свет за вас, а што прават другите е нивна работа. И за тоа ќе одговараат. Доаѓа момент кога сфаќате колку луксузен е фактот дека ништо не ве боли навечер и дека вечерва ќе можете да се одморите во мир. За жал, многумина нема. Бидете благодарни за тоа!

-Превземено

Прегледи:
333
Објавено на:
02.05.2022