Категории

Кога ти е тешко сети се дека Бог гледа сѐ и се грижи за тебе

Кога и да ти е тешко, знај дека Бог гледа се и се грижи за тебе. Твоите солзи го печат и Неговото лице, твојата тага ја стега и Неговата душа. Ти си дел од Него и тој ќе ти помогне.

Убавите денови поминуваат, но поминуваат и лошите. Немој да дозволиш туѓата злоба да направи да изгубиш желба за сето добро во животот, да го затруе твоето срце и да те претвори во мрачна личност. Не дозволувај да ја убие сета желба која ја имаш за нештата кои ти причинуваат задоволство. Немој да чекаш нештата да се променат самите од себе, истапи, зборувај, делувај.
Спротивстави се на секоја неправда и бори се за добрината, секогаш!

Кога и да ти е тешко, знај дека Бог гледа се и се грижи за тебе. Твоите солзи го печат и Неговото лице, твојата тага ја стега и Неговата душа. Ти си дел од Него и тој ќе ти помогне.
Биди храбар и знај дека не си сам и напуштен дури и кога сите ти го завртеле грбот, тој е секогаш тука, а никој од тие луѓе не може да ти го даде она кое го заслужуваш освен Тој.

Прегледи:
402
Категории:
Uncategorized
Објавено на:
13.05.2020