Категории

Кога животните се емотивни и благодарни на луѓето

По замрачувањето на Сонцето, овој човек пронашол мала верверичка. Таа била во многу лоша состојба, поради што тој одлучил да ја однесе во својот дом и да се грижи за неа. 

Во својот плакар направил вистинска мала џунгла за верверичката Петунија, слична на природно живеалиште. Ја хранел со помош на шприц и се грижел за неа како за свое дете. По некое време, се случило нешто неочекувано.

Негов пријател пронашол  уште една верверичка, која по ураганот останала без мајка. Џек одлучил да се грижи и за неа. Ја крстил Дејзи. Кога Петунија и Даиси станале доволно силни, тој решил да ги пушти во природата. Петунија била подготвена и брзо заминала во дивината, но Даиси се фатла за неговата кошула, давајќи му до знаење дека се уште и е рано да си оди.

После некое време, и Даиси и се препуштила на природата. Но, и двете верверички секојдневно се враќаат пред својот дом, со цел да му се заблагодарат на човекот кој им го спаси животот. Овие приказни се доказ за тоа дека животните се повеќе емотивни и свесни отколку што ние мислиме.