Категории

Кои лаги се дозволени да му ги кажете на вашиот партнер?

Искреноста и довербата се темелите на квалитетна врска и однос помеѓу партнерите. Сепак, не може да се очекува дека сите ќе бидат целосно искрени цело време и барем нема да се обидат да се договорат за нешто.

Ова е список на дозволени лаги во врската.

1. Да излажете дека ви се допаѓа подарокот што го добивте
Дури и ако не сте премногу ентузијастички расположени за подарокот што го добивте, кажете му на вашиот партнер дека го цените напорот и времето што ги вложи да ви го даде тој подарок, пренесува

2. Да му кажете дека изгледа добро иако не е така
Не ви се допаѓа новата фризура на вашиот партнер? Без оглед, што ве чини да кажете дека е одлична? Мала лага може да направи чуда за нивната самодоверба.

3. Да молчите за работите од кои многу се срамите
Некои работи, кои ви се особено непријатни, никој не треба да ги знае, па дури ни вашиот партнер. Можеби некогаш ви доаѓа да му кажете, но знајте дека е во ред ако тој никогаш не дознае за вас.

4. Да кажете дека не сте ги гледале сите епизоди од серијата што ја гледате заедно
Ова е една од главните расправии меѓу паровите. Луѓето честопати се разочаруваат ако нивниот партнер гледа епизода од серијата што требаше да ја гледаат заедно, па наместо да признаат, може да се правите изненадени од веќе гледаните сцени и никој нема да знае. Сепак, без оглед на фактот дека станува збор за навистина безопасни лаги, обидете се да ги направите сите овие наведени работи што е можно поретко.

Прегледи:
230
Објавено на:
25.05.2021