Категории

Кои особини би требало да ги барате во личноста со која сакате да го поминете животот

Ако сакате да го поминете остатокот од животот со некого, осигурајте се дека ги има најважните и најубавите квалитети што се важни и за во добро и за во зло.

Животните партнери се луѓе со кои сме поврзани и обично не ги знаеме цел живот. Ова се луѓето со кои градиме животи.
Загрижени сте дали ја најдовте вистинската личност? Дали чувствувате силна врска со вашиот партнер? Дали се обидувате да откриете дали имате заедничка иднина со некого?  Пред да одговорите на сите ваши сомнежи, важно е да го дознаете следново: Што ја прави личноста соодветен животен партнер?

Една студија на Универзитетот Карнеги Мелон откри дека грижливиот брачен другар е основен услов за среќа на една личност. Научниците ги проучуваа односите во односите на 163 парови, давајќи им избор – да ја завршат загатката побрзо од другите или да се натпреваруваат за награда. Во вториот случај, задачата беше потешка. На паровите им беше дадена специјална задача што требаше да ја решат пред истражувачите. Некои од сопружниците се поддржаа едни со други: Ајде да го сториме тоа, да ја освоиме оваа награда!

Други беа цинични и одбивни: Никогаш нема да победиме. Зошто да се замараш? Таквиот однос имаше лош ефект врз нивното учество во програмата.
Суштината е дека вашиот партнер игра голема улога во вашиот живот. Тој е оној кој влијае врз вашите идни животни можности. Или ќе ви помогне да успеете или ќе го попречи вашиот раст и развој.

Паровите во кои владееше меѓусебна поддршка се карактеризираа со повисоко ниво на личен раст, психолошка благосостојба и подобри односи од нивните противници. Општата атмосфера на самата врска се покажа како поздрава, но и чувство на лично задоволство. Животниот партнер е тука кога ви е најпотребен, тој обезбедува љубов и поддршка, поттикнува различни делови од вашето битие, ви носи мир и ви овозможува да ги развиете своите вештини и способности.

Прегледи:
42
Објавено на:
06.09.2021