Категории

Кои се најважните особини кои мажите ги посакуваат кај една девојка за своја сопруга

Поимот идеал е дефинитивно субјективен. Секој бара и цени некој друг квалитет, физички или карактер во друга личност.

Women’s Health пред неколку години ги замоли мажите да го опишат својот поим за идеална жена. Ова се нивните одговори (и тие се различни отколку што веројатно очекувате).

„Мојата идеална сопруга е единствена. Таа не се издвојува од толпата, но нејзиниот хумор, насмевка и интереси ја разликуваат од сите други. Таа не се плаши да биде целосно глупава со мене. Тaa ужива во друштво, но понекогаш сака да биде и самa. На крајот, таа разбира кога треба да ми отстапи малку простор, но нема проблем да откриеме се еден за друг “. Џејсон С.

„Мојата сопруга од соништата е убава, независна и знае како да ме предизвика. Таа е директна и искрена затоа што треба да можеме да комуницираме едни со други. Барам жена која е подготвена да проба нови работи и да ми се придружи во моите авантури. Таа знае како да ме извлече од мојата удобна зона и да ме предизвика да правам нови работи. Ако го стори сето тоа и сака да јаде и да патува, ќе беше мојот идеален партнер “. Брајан В.

„Отсекогаш сум ценел подготвеност за компромис, особено затоа што тоа е основа за добра врска. Но, јас исто така сакам некој што ги споделува моите основни, фундаментални морални вредности. Тука ја повлекувам линијата во однос на компромисот, многу е тешко да се направи компромис кога станува збор за вашите морални вредности и стандарди “. Ерик А.

„Барам некој што ги споделува моите интереси, но не мора сите. Не барам женска верзија за себе, туку некој со кого би можел да ги споделам моите омилени активности, но со кого би можел да испробам нови работи истовремено. Колку и да звучи клише, јас барам некој со кого би можел да заглавам на пуст остров “. Ернесто М.

„Клучот е да се најде жена која зрачи со сладост и добрина. Никогаш нема да ви биде досадно од неа“. Џејсон С.

„Девојка која е амбициозна и има поставено цели. Вредна е. Таа не седи дома и го чека својот човек од кого зависи. Таквите девојки заслужуваат сè“. Џеј Р.

“Барам некој кој е лојален, сладок, забавен. И сакам некој што ќе биде добра мајка, некој чиј распоред ќе дозволи семеен живот и некој што ќе ужива да биде со моето семејство исто како и јас би со нејзиниот “. Ал Х.

„Ја сакам мојата девојка затоа што можам да бидам свој со неа, да се шегувам. Сакам дека таа е грижлива, љубезна, страствена, и спортски тип. Пред четири години, прв пат кога ја видов, дури и без да разговарам со неа, знаев дека таа е посебна и морав да ја запознам. Една од главните причини што ја сакам е тоа што таа ме поддржува во сите одлуки што ги донесувам и ми помага да ги претворам во нешто многу поголемо отколку што мислев дека можат да бидат “. Дејв С.

Прегледи:
145
Објавено на:
12.05.2021