Кој е посреќен, мажите или жените?

Според најновото истражување мажите се посреќни од жените!

Третина од жените кои учествувале во истражувањето признале дека животот со текот на времето им станал досаден затоа што се преминало во рутина. Како причина го истакнале тоа што биле присилени да направат баланс помеѓу домашните обврски и обврските на работа, па затоа речиси и немаат време за своите потреби. Тоа ги прави помалку среќни. Од друга страна пак околу 89% од мажите се изјасниле дека се среќни и сметаат дека се посреќни од жените затоа што имаат подобар друштвен живот, немаат многу домашни обврски и не ги повредува туѓото мислење.
Коментари

[fbcomments]