Која е разликата помеѓу десната и левата хемисфера на мозокот? (ВИДЕО)

Која хемисфера на мозокот доминира кај вас левата или десната? Знаете ли која страна ги контролира музиката, меморијата и инстинктите за преживување? Дознајте нешто повеќе за величенствениот мозок во следното видео, но пред сé, која е главната разлика помеѓу десната и левата хемисфера.
Коментари

коментари