Категории

Која храна треба да ја консумирате за да се изборите против депресијата?

Депресијата претставува состојба на нерасположение и аверзија кон активност, која може да влијае врз мислите, однесувањето, чувствата и чувство на благосостојба на една личност.

Во последните неколку години бројот на луѓе кои патат од депресија е се поголем и поголем.

Многу од нив, со цел да се изборат против депресијата, земаат апчиња. Но, постои и природен и полесен начин за да се изборите против депресијата, а тоа е исхраната.

Се препорачува да консумирате:

Авокадо – го олеснува стресот

Црно чоколадо, предизвикува смиреност

Спанаќ, ја поттикнува продуктивноста и ефективноста

Аспарагус, поттикнува произведување на „среќни“ хормони

Банани, предизвикуваат релаксираност и ја побиваат анксиозноста

Боровинки, го чистат телото од антиоксидансите и го зголемуваат нивото на сератонин

Зелен чај, го активира мозокот создавајќи позитивно расположение