СИТЕ СЕ ГОЛИ: Е вака се работи колегијално (Фото)

Бизнис психологот Дејвид Тејлор им предложи на вработените во една маркетинг агенција да пробаат да направат “акција” под името “Гол петок” што ќе ја размрда динамичноста на работата и ќе го подобри тимскиот дух внатрешно. Со соблекувањето на облеката вработените може да станат поблиски и ќе разговараат за идеите и ставовите многу поискрено и поодговорно.

_E0T9313

_E0T9820_2

– Ова е најекстремната техника која до сега сум ја пробал за зголемување на продуктивноста на вработените во фирмите. Клучна е довербата која што ќе ја имаат еден кон друг, изјави Дејвид Тејлор.

Сејм Џексон која што е главен менаџер на компанијата објасни дека таа се соблекла прва со цел да даде пример и да ги охрабри останатите колеги.

– Беше брилијантно, сега меѓу нас веќе нема никаква бариера.

_E0T9073

_E0T9246_3

Вработените кои беа дел од овој експеримент со голема цел рекоа дека имало притисок на почеток, посебно до моментот кога треба да се прошетате пред колегите целосно голи, но потоа се опуштиле сите и внеле дополнителна позитивна енергија.

_E0T9281_(1)

_E0T9365

Бизнис психологот Тејлор изјави дека е горд за успешноста на оваа идеја и истите може да се обидете да ги примените. Значи на работа – сите голи !
Коментари

коментари