Категории

„Колку пролети поминаа а ниту една од нив не беше доволно убава за нас“ – Кукла од Памук

„Ми рече ќе дојде кога ќе биде убаво време..
Еве колку пати сонцето изгреа како да ќе ја стопи земјата,
колку пати мајскиот ветар ми го погали вратот место неа,
колку магнолии го загубија мирисот на патот до нашето место..
Колку пролети поминаа а ниту една од нив не беше доволно убава за нас..“

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/

Прегледи:
142
Објавено на:
30.07.2020