Категории

Козметиката на која и истекол рокот можете да ја искористите на 5 начини

Козметиката со поминат рок може да биде корисна во домаќинството.

Јасно е дека ќе ја фрлиме козметиката на која и истекол рокот, бидејќи не треба да се користи на кожата или на лицето по истекот на рокот. Сепак, козметиката со поминат рок може да има различни апликации во домаќинството. Затоа, не мора да ја фрлате целата козметика, бидејќи различната намена на одредени козметички препарати ќе ве воодушеви.

Мицеларна вода
Мицеларната вода со истечен рок може да биде одлична за отстранување на лепливиот слој на различно пакување. Исто така, за да не ја трошите новата мицеларна вода со отстранување на дамки од прав или шминка од гардеробата, можете да ја користите старата, со истечен рок.

Тоник за лице
Одлична алтернатива на средства за дезинфекција е тоник за лице со истечен рок на употреба. Тоникот за лице поради неговиот состав може да биде замена за антисептик. Ако рокот истекол, користете тоник за лице за дезинфекција на вашиот мобилен телефон, компјутерска тастатура или далечински управувач.

Крем за раце
Крем за раце со поминат рок нема да одговара на вашата кожа, но ќе биде идеален за друга кожа, како што е на чевли или чанти. Совршено ќе полира кожен мебел, чевли, паричници, чанти или седишта за автомобили, особено ако е мрсен.

Пудра во прав
Бринетите ќе бидат особено воодушевени од употребата на прашок со истечен рок на траење, бидејќи тие можат да го користат наместо шампон за суво миење. Прашокот ќе апсорбира себум и косата ќе изгледа почисто.
Во ситуации кога немате доволно време да ја измиете косата, доволно е да го исушите коренот и да го чешлате.

Масло за тело
Ако маслото за тело е истечено, користете го за полирање и мијалници со висок сјај, славини и други метални предмети во куќата. Попрскајте го посакуваниот предмет со темно масло, а потоа отстранете го вишокот со крпа за да не остане мрсно.

Прегледи:
74
Објавено на:
23.07.2021