Категории

КРАЈ НА РЕТРОГРАДНАТА ВЕНЕРА – Какви промени ќе донеси директната положба на планетата на љубовта

Астролошкиот транзит кој го дефинираше почетокот на 2022 година е секако ретроградната Венера. Во изминатите месец и половина, оваа моќна, моќна и донекаде нестабилна планета не принуди да се соочиме со хаосот од минатата година. И сега, конечно е готово.

Од 29 јануари, ретроградниот танц на Венера е официјално завршен. И токму оваа позиција ни овозможува да ја прифатиме суровата вистина за сè што сме научиле од претходниот период. Тоа ќе не натера да одиме напред. Ретроградната Венера ни помогна да откриеме што сакаме во љубовниот живот. Ако во претходниот период сте ставиле точка на врската или сте добиле желба да се посветите на буџетот и кариерата, тогаш ретроградниот период си го завршил своето. И сега е време да преземеме чекори во однос на сè што научивме и откривме.

Овој транзит го насочи нашето внимание на динамиката на врската. Ретроградната Венера ни помогна да видиме какви промени ни се потребни за да ги направиме нашите односи поискрени и поавтентични. Иако Венера најчесто се поврзува со љубовта, таа управува и со финансискиот аспект на нашите животи. А кога беше ретроградно, бевме попосветени од вообичаено. Размислувавме за успех, промена во кариерата и начини да заработиме повеќе пари.

Нашите финансии изгледаа заробени и стагнирани, но новата позиција на Венера ни носи подинамичен период. Венера во директно одење, па дури и во знакот Јарец, ќе ни донесе сила што треба да ја научиме од претходните лекции и да почнеме да се цениме себеси. И така, тоа расположение ќе го пренесеме на љубовта и работата.

Следниот период ни носи одлична можност за нови почетоци. Ова е време да размислиме за она што сме го научиле за себе и за нашите односи. Ќе се чувствуваме поисполнети и во бизнисот. Во претходниот месец потрошивме многу време на анализирање. Сега е време да се преземат вистински чекори кон промени. Само ние можеме да ги донесеме тие одлуки и всушност да промениме нешто. Одете храбро напред!

Прегледи:
345
Објавено на:
06.02.2022