Категории

Краток филм покажува дека подадена рака има моќ да го промени светот (ВИДЕО)

Во животот, дури и најмалите добри дела можат да променат нечиј живот на подобро. Сепак, никогаш не знаеме каде ќе не однесе животот откако ќе го добиеме нашиот удел на тешки патеки, проблеми, па дури и успеси. Можеби ќе заборавиме колку е важно да се прави добро и ќе завршиме како човекот од видеото, Г-дин Индиферентен – кој не се грижи за другите. Овој краток филм може да го промени начинот на кој ги гледаме другите луѓе и да ни помогне да разбереме дека никогаш не е доцна да станеме подобри и да им помагаме на другите луѓе.

Ние  сметаме дека овој филм е многу трогателен и значаен и решивме да ги потенцираме моментите што го претворија овој човек во нешто подобро.

За помалку од 3 минути, овој филм ни даде повеќе отколку што се надевавме. Претставува еден човек кој живее себичен живот и ги игнорира другите. Дури и во првата сцена, тој не ги запира вратите на лифтот за да може жената да стигне навреме. Тој игнорира балон кој избегал од мало девојче кога можел да го спаси со вадење на раката од џебот.


Сепак, сè се менува додека тој стои на тротоарот и чека зелено светло да ја помине улицата. Една постара жена фаќа една од неговите раце за да може да добие помош и за безбедно да ја премине улицата. Па, неколку секунди подоцна, гледаме дека ако тој не беше таму за таа дама, таа веројатно ќе имаше незгода, а пргавиот човек исто така ги отвори очите за прв пат.


Тој конечно разбира дека ако ги извади рацете од џебовите и почне да ги користи за нешто подобро, не само што ќе се чувствува добро, туку и ќе може да ги насмее другите луѓе. Од тој момент тој станува нов човек.


Сепак, најзначајниот момент од неговите добри дела е кога забележал човек на истиот тротоар. Овој човек го потсети на тоа како порано, секогаш водејќи сметка за својата работа, со напикани раце во џебовите. Овој пат тој реши да го смени и животот и дури се преправаше дека е слеп човек само за да ја пресоздаде средбата што ја имаше со постарата жена.

Секој треба да извлече добра поука од ова.

Прегледи:
949
Објавено на:
08.10.2020