Категории

Кристали кои помагаат во лекување стрес и трауматско искуство

Секој настан или серија настани што предизвикуваат високи нивоа на стрес може да се нарече трауматско искуство. Кога поминуваме низ трауматично искуство, често чувствуваме беспомошност, очај и интензивен страв. Трауматските искуства можат да остават траен отпечаток на нашето тело и ум, предизвикувајќи енергетски блокади и анксиозност што подоцна може да влијае на нашето целокупно здравје и благосостојба.

Едноставен ритуал со кристал може да помогне во ублажување на траумата и стресот. Ќе ви треба еден кристал за овој ритуал, а кристал терапевтот Елина Алаис особено препорачува некои од следниве:

родокрит
– кристал со нежно розова боја, ги усогласува чувствата, смирува, го намалува чувството на безвредност

магнезит
– бел кристал кој помага да се разбуди самољубието и да се ослободи минатото

хризопраза
– сино-зелен кристал, се верува дека е позитивна промена како пролетен камен, нов почеток

Најпрво, запишете на лист сè што би сакале да ослободите, а тоа е поврзано со трауматично искуство. Тоа може да бидат чувства, како што се страв, срам, лутина, беспомошност или одредени болни спомени кои ве прогонуваат цело време, или нешто друго што би сакале да го оставите.

Потоа запалете свеќа и ставете хартија под свеќата. Седнете удобно во тивок простор. Опуштете го телото и вдишете длабоко најмалку три пати. Сега земете го кристалот и држете го во ваши раце. Затворете ги очите и визуелизирајте ги зраците на светло бела, светло зелена или розова светлина што зрачат од кристалот во пределот на вашето срце. Почувствувајте ја оваа силна светлина како го прочистува вашето срце од сите минати болки и го исполнува со енергијата на љубовта директно од Изворот.

Полека отворете ги очите и вратете го фокусот на вашата околина. Откако ќе изгори свеќата, земете парче хартија, изгорете ја или искинете ја на парчиња и оставете ги да ги однесе ветрот.

Прегледи:
320
Објавено на:
30.03.2022