Категории

Куче напуштено од првите сопственици му го спасило животот на својот нов сопственик кога доживеал срцев удар

Шестгодишниот германски овчар Сади го спаси животот на сопственикот Брајан откако доживеа срцев удар.

Во куќата немаше никој освен него и Сејди, и таа беше цело време со него и не сакаше да го напушти. Таа го држеше буден постојано лижејќи го лицето, па дури и влечејќи го кон неговиот мобилен телефон за да може да повика помош.

„Сејди му даде нова шанса на животот на Брајан, исто како што и ја даде истата можност пред шест месеци кога ја посвои“, гласи емотивната објава споделена на профилот за азил на Фејсбук . Сејди била напуштена од претходните сопственици и ја оставиле во азил откако решиле да се преселат, а потоа станала многу недоверлива и нервозна и било тешко да ја даде на посвојување бидејќи не се согласувала со никого.

Брајан сепак решил да ја донесе под неговиот покрив и да и подари љубов, а наскоро двајцата создадоа нераскинлива врска, која стана уште посилна по овој настан.

 

 

Прегледи:
72
Објавено на:
11.05.2021