Категории

Лекарите предупредуваат на нови симптоми на корона вирусот – Се разликува само по едно нешто досега!

Кинеските стручњаци предупредуваат на новооткриени симптоми на COVID-19, вклучувајќи дијареа, губење на апетитот и мачнина.

Во три болници се тестирани 204 случаи на заразени, а резултатите се објавени во Американското списание за гастроентерологија.
Стручњаците рекоа дека 48,5 посто од случаите патат од проблеми со дигестивниот систем, како и респираторни проблеми.
Во некои случаи преовладува само дијареа без забележителни траги од висока температура или кашлица.

Податоците покажуваат дека од 246,000 потврдени случаи, смртноста моментално преминува 10,000 додека повеќе од 86,000 се опоравиле.
И покрај растечкиот број на случаи, поголемиот дел од заразените патат само од благи симптоми и брзо се опоравуваат.

Прегледи:
660
Објавено на:
21.03.2020