Категории

Лесно е да сликате на платно, но ајде обидете се на вода! (ВИДЕО)

Сликарите сликаат на различни подлоги, а повеќето од нив се подразбира дека се тврди. Сепак, техниката „ебру“ која потекнува од Јапонија и Кина, денес најмногу се користи во Турција, докажува дека може да се слика дури и на вода.

На ова видео е прикажано како настанува едно такво уметничко дело, кое на крај се пресликува на лист хартија.

 

Прегледи:
378
Објавено на:
27.06.2018