Категории

Личен развој: Како да постигнете успех на работното место

Афирмациите се позитивни реченици кои се користат со цел да се усвои попозитивен поглед на реалноста, да се променат негативните обрасци и да се подигне мотивацијата. Постојат различни афирмации за различни сегменти од животот, поврзани со она што сакате да го подобрите и подобрите. Значи има афирмации за привлекување пари, љубов, среќа, практикување самољубие, за здравје итн. Сега ќе издвоиме неколку афирмации за успех во кариерата, подобра репутација и професионален напредок.

Прво мора да разберете како правилно да ги користите афирмациите. Покрај кажувањето афирмации, кои треба секојдневно да се повторуваат, важна е и техниката на визуелизација – замислете за што зборувате за да ја зголемите ефективноста на оваа техника. Исто така, важно е да верувате и да се „убедите“ себеси во позитивен исход. На овој начин можете да ја подигнете вашата самодоверба, а со тоа и шансите за успех на работа.

Еве ги потврдите што можете да ги кажете за развој на кариерата:

 • Го заслужувам тоа што го сакам затоа што работам напорно.
 • Сите ја забележуваат мојата работа и труд.
 • Секој ден станувам подобар во мојата работа.
 • Одам напред и учам нови работи.
 • Луѓето ме почитуваат затоа што ги почитувам.
 • Заслужувам унапредување.
 • Јас сум магнет за успех.
 • Ја сакам својата работа, ме исполнува со среќа.
 • Успешно ја наоѓам мојата работа од соништата затоа што ја сакам.
 • Јас сум целосно отворен за нови, прекрасни деловни можности.
 • Покрај горенаведеното, можете да излезете со неколку афирмации за себе. Важно е тие да се формулираат во сегашно време и во нив да нема негации.
Прегледи:
271
Објавено на:
04.06.2022