Љубители на вино, за вас има нов производ – шпанско вино со сина боја

За сите љубители на виното, на пазарот се појави вино со сина боја, кое сигурно ќе разбуди љубопитност кај многумина.

.blue-wine-gik-10

Покрај црвеното, белото и розе, шпанскиот старт ап ГИК, водејќи се од иновациски мотиви го создале ова вино со сина боја. Во соработка со Баскискиот Универзитет и истражувачкиот тим за храна Azti Tecnecalia, создале вино кое се состои од црвено и бело грозје, од различни локации низ Шпанија.

слСината боја доаѓа од комбинацијата на антокајанин (пигмент кој е содржан во грозјето и индиго боја. Гик велат дека ја одбрале оваа боја бидејќи претставува движење, иновација и бесконечност.

Виното на пазарот ќе биде достапно наскоро низ некои Европски држави, а цената ќе му биде околу 10 евра.

 blue-wine-gik-14 blue-wine-gik-16 blue-wine-gik-17 blue-wine-gik-21 blue-wine-gik-23 blue-wine-gik-34
Коментари

[fbcomments]